4/04/2009

Nog 63 dagen te gaan

.
Wanneer ik deze morgen naar de handtekening sessie reed( met de fiets!) ben ik eventjes gestopt voor het plein voor het Europees parlement. Het was daar een puinhoop gevolg van het mooie weer van gisteren. Het kleine beetje groen in deze buurt werd optimaal benut door alle buurtbewoners om er een picnic of een drinknic te houden. De twee vuilbakjes die rondom het parkje, dat eigenlijk meer een rond punt is, konden de druk niet aan waardoor het vuil is blijven liggen in kleine hoopjes.

De kuisploegen waren 24 uur na deze uitspattingen nog altijd niet te bespeuren en ondertussen had al menig toerist de puinhoop op foto vereeuwigd.

Een kuisploeg optrommelen in het midden van de week is moeilijk en daarom ook duur. Door het spontaan ontstaan van deze gebeurtenissen zijn er een tal van onvoorziene problemen die opdagen. Een grootstad zoals Brussel moet met dat soort van problemen kunnen omgaan. Speciale problemen vereisen dus ook een aangepast statuut waarin er plaats is, financieel en logistiek, voor specifieke oplossingen. Nog een reden om Brussel als en volwaardig gewest te beschouwen zodat het niet moet rekenen op anderen om specifieke problemen te kunnen aanpakken! Dit is maar een klein voorbeeldje maar als we een beetje verder kijken zijn er andere situaties die, zeker in Brussel ,nood hebben aan een specifieke aanpak.
.

Geen opmerkingen: