8/04/2009

Nog 59 dagen te gaan

Dit is een leuk radio fragmentje dat ik nog op het Internet heb gevonden.
We worden er een paar keer vergeleken met de NVA, mijn inziens omdat “onafhankelijkheid” (NVA) en “meer autonomie” (Pro Bruxsel) als hetzelfde worden aanzien. Toch zijn die twee gesteldheden totaal verschillend. Pro Bruxsel onderscheidt zich heel erg van de NVA door het feit dat we voor meer samenhorigheid tussen de Brusselaars pleiten. Pro Bruxsel wil ook dat het Gewest Brussel over dezelfde autonome bevoegdheden willen beschikken als de andere gewesten. Niet meer of niet minder dus als de twee andere gewesten. De NVA daarentegen ziet Brussel als een gedeelte van het onafhankelijke Vlaanderen. Ze houden daarbij weinig tot geen rekening met de Brusselaars die er voor kiezen “niet te willen kiezen” Nederlandstalig of Franstalig te zijn. Ik ben één van die tweetalige Brusselaars die kies “om niet te kiezen”!

De NVA heeft ook een heel duidelijk standpunt over de splitsing van de kieskring en de uitbreiding van Brussel. Pro Bruxsel echter neemt bewust geen direct standpunt in het communautaire debat aangezien het logisch lijkt dat Brussel op gelijkwaardige voet moet behandeld worden alvorens we samen rond de tafel kunnen gaan zitten!.

Buiten garanties op de continuïteit van de rijkdom die we produceren ( 20% van het Bruto Binnelands Produkt) hebben we geen overdadige luxe te verdedigen. De standpunten waar Pro Bruxsel voor ijvert, zijn gegroeid vanuit een nood om de Brusselaars meer kansen te kunnen bieden en niet om ons meer luxe te kunnen veroorloven.