13/04/2009

Nog 54 dagen te gaan

.
Als er iets is dat echt niet kan verdragen zijn het mensen die denken dat ze buiten de wet staan. De wet is voor iedereen en ze moet toegepast worden om iedereen een eerlijke kans te geven. Het feit dat we al van geen enkele parlementariër een handtekening hebben gekregen was al een bewijs dat die regelgeving geen eerlijke kans geeft aan nieuwe politieke partijen! Door wat we gezien hebben vandaag wordt nog maar eens beaamd dat ze oneerlijk zijn en het niet achter kasten of deuren steken! Oordeel zelf!


Gisteren had ik het heel kort over de moeder van een kandidate van de SPa die we waren tegengekomen op de markt van Flagey. Het gaat om Sophie Brouhon, een Franstalige persoon die door Pascal Smet de 4de plaats kreeg op een Nederlandse lijst van SPa. Wanneer we vandaag folders gingen uitdelen op de markt van St-Job zag ik plots de moeder weer staan. Niets op tegen want dat is haar recht maar ze stond deze keer wel paaseieren uit te delen! Het ergste van al is dat haar dochter er deze keer bij was maar wel op een veilige afstand. Toen we haar vertelde dat het verboden was geschenken uit te delen in het kader van een campagne tijdens de sperperiode kon ze er niets beter op vinden dan te zeggen dat haar dochter die op 2 meter afstand stond geen paaseieren uitdeelde. Larie en apekool! Ik heb trouwens haar kaartje ontvangen, dus is er geen twijfel mogelijk dat de paaseieren weldegelijk werden uitgedeeld om aandacht te scheppen naar haar dochter toe en dus is het verboden!

We hebben een paar foto’s genomen zodat de mensen zelf kunnen oordelen over de eerlijkheid van de partij die zichzelf als Sociaal voordoet maar het niet laat om de wet aan zijn laars te lappen. Ik vraag me af of Pascal Smet wel goed beseft wat hij op zijn lijst heeft geplaatst en welke gevolgen dit voor zijn partij kan meebrengen! De prijs die hij gaat moeten betalen om toch maar een Franstalige te hebben willen gehad op zijn lijst zal hoog liggen. Van slechte en oneerlijke politiek gesproken! Ik begrijp dat mensen de actuele politiek beu zijn want gewoon het spel eerlijk spelen is klaarblijkelijk al te veel gevraagd!
SHAME ON YOU SOPHIE BROUHON!!!!!!!!



De meoder van Sophie Brouhon met paaseieren:







































Hier is een foto van haar vader die duidelijk een kaartje uitdeelt na een paar paaseieren te hebben uitgedeeld

Geen opmerkingen: