11/04/2009

Nog 56 dagen te gaan

.
Vandaag zijn we campagne gaan voeren voor de Beursschouwburg. Daar liep vandaag het Daaarkom festival. Fouad Ahidar (SPa)die de organisator was van het evenement, of zo beweerde hij het toch, kwam ons vertellen dat hij ons liever niet voor de deuren van dit evenement zag staan. Hij vond dat de politiek daar geen plaats had. We stonden toen al op straat dus meer op straat dan dat konden we niet vliegen. We zijn dan maar doodgewoon blijven staan en hebben verder gedaan met wat we bezig waren, zij het met een beetje minder personen want we hebben de groep in twee gesplitst. Een groepje is naar de markten getrokken en is daar een beetje met de mensen gaan spreken.
Fouad Ahidar wist ons wel te vertellen dat hij toekomst zag in onze partij aangezien wij vooruitstrevend denken en daardoor de andere partijen een beetje voor zijn. In werkelijkheid kwam het er waarschijnlijk gewoon op neer dat hij de meeste van onze standpunten ook liever op de agenda van zijn eigen partij had willen zien staan. Maar ja, éénmaal je meedraait, of meegesleurd wordt door de tandwielen (het is maar hoe je het bekijkt) van het mechanisme van een politieke partij geraak je er moeilijk uit.
Ik heb vandaag ook Bert Anciaux mogen ontmoeten. Wouter vroeg of hem of hij niet bij ons in de partij wou komen en hij antwoordde daarop dat hem de vraag nooit gesteld is geweest. Wel, bij deze is dat dus WEL gebeurd en het is nooit te laat om over te stappen. Het was natuurlijk een grap maar ik vraag me wel af of Bert Anciaux zich thuis zou kunnen voelen in een partij zoals de onze.
Het was een goede dag die eigenlijk nog eens heeft beaamd dat er vraag is naar vernieuwing binnen de huidige politiek. Van welke afkomst ze ook mogen zijn, welke taal ze ook spreken, wat hun geloof ook moge zijn, de Brusselaars staan enorm open voor de standpunten van Pro Bruxsel. Daar zal de echtheid en de herkenbaarheid van onze standpunten wel een grote rol in spelen.
.

Geen opmerkingen: