10/05/2009

Nog 28 dagen te gaan

De dag van de waarheid is uiteindelijk erg beduidend gebleken als het op over de ECHTE actuele situatie van Brussel aankwam. Je kan het al raden en dat is ook waar wij al zo lang het raden naar hadden, de lijsten werden geweigerd.
Ten eerste geweigerd omdat twee lijsten tegelijkertijd binnen brengen niet kan en ten tweede omdat de naam van eenzelfde partij niet kan verschijnen op twee lijsten. Aangezien men eerste zijn kiescollege kiest alvorens men kan stemmen op een partij zullen de twee lijsten nooit naast elkaar liggen en zou er dus geen verwarring kunnen optreden. En toch is dat de hoofdredenen om het niet te aanvaarden. Begrijpen wie het begrijpen kan!

Het eerste probleem hebben we opgelost door de naam te veranderen naar PRO BRUXSEL (F) voor de Franstalige lijst en naar PRO BRUXSEL (N) voor de Nederlandstalige lijst. We hebben ons hier direct op een partij gebaseerd die eigenlijk uit twee samen gesmolten partijen bestaat. PVDA en PTB brengen ook twee lijsten binnen maar onder één naam die eigenlijk niet meer is als de vertaling van elkaar. PRO BRUXSEL kan niet vertaald worden dus was de enige oplossing van er een F en een N aan toe te voegen. Een bijkomend probleem is nu dat we alle handtekeningen hebben opgehaald onder de naam van PRO BRUXSEL. Aangezien er een procedure bestaat ter rechtzetting zou er geen al te groot probleem van gemaakt moeten worden. Bovendien bedriegen we niemand aangezien de mensen heel goed wisten dat ze voor de Franstalige lijst of de Nederlandstalige lijst tekenden.

Om het tweede probleem op te lossen hebben we dus maar getost om te weten welke lijst eerst binnen werd gebracht. Dit is schandalig want we hebben het hier toch over het lot van wie al dan niet aan de verkiezingen kan meedoen als de naamverandering wordt geweigerd voor de tweede partij. Daarbovenop is het gewoon heel raar dat de beslissingen in een gerechtsgebouw nu al worden genomen op basis van kop of munt! De Brusselse realiteit en apartheid is hierbij dus rijkelijk blootgelegd. We worden dus voor onze samenwerking en samenhorigheid afgestraft tegenover de traditionele communautaire en eigenlijk onechte Brusselse partijen. Dit is schandalig en een belediging naar alle Brusselaars die kiezen niet te willen kiezen en daarom dus op tweetalige lijsten willen verschijnen.
Laat ons toch nog eens duidelijk zijn over het feit dat de wet ons verbied een tweetalige lijst binnen te brengen en dat we dus als tweetalige partij geen andere keuze hadden dan twee lijsten binnen te brengen. Een andere oplossing bestaat er niet in dit gewest en het werd ons bijna kwalijk genomen omdat wij er geen rekening mee hadden gehouden.
En dit is nog maar het begin.
Maandag om 16 u hebben we meer nieuws over het al dan niet aanvaarden van onze lijsten.
.

Geen opmerkingen: