15/05/2009

Nog 23 dagen te gaan

.
Normalerwijs moesten we vandaag onze officiële lijstnummer hebben gekregen. De traditionele partijen die meedingen naar een plaatsje in de Europese verkiezing hadden al een nummer gekregen aangezien ze gewoon hun nummer van de Europese lijst meekregen voor de regionale verkiezingen. Een heel ondemocratische daad aangezien er maar een gedeeltelijke loting plaatsvindt voor nieuwe partijen die niet meedoen aan de Europese verkiezingen.
Ik zei dat we normaal gezien onze nummers moesten hebben maar er is een probleem. Onze lijsten zijn goedgekeurd, ze zijn volledig. Maar dat was blijkbaar niet het geval voor de partij +20% pensioen die daardoor is afgekeurd. Ik moet eerlijk zeggen dat ik tegen het feit ben dat iemand, want de partij bestaat hoofdzakelijk uit 1 persoon, met standpunt over een federale bevoegdheid naar een gewestelijke verkiezing trekt. Van opportunisme gesproken. Ik vermoed dat het de reden is waarom ze zijn afgekeurd, maar er kan een andere reden zijn. Ex-Vlaams Belang-parlementslid Jos Van Assche wil nu in beroep gaan wat dus wil zeggen dat de trekking van de lijstnummers wordt uitgesteld. Ondertussen kan er dus geen depersonaliseerde campagne materiaal gedrukt worden voor de andere partijen. Ik vind dat we daardoor een achterstand creëren tegenover de traditionele partijen. Het zijn trouwens de traditionele partijen die handtekeningen zouden kunnen hebben gegeven aan onze partij ( maar dat pertinent hebben geweigerd en daardoor dus onrechtstreeks er voor hebben gezorgd dat we niet mogen meedoen aan de Europese verkiezingen) die beslissen of er andere partijen al dan niet vroeger een lijst nummer krijgen dan de anderen.

Ik ben vandaag ook de lijstverbinding gaan tekenen. Het gaat erom dat alle Nederlandstalige partijen, buiten lijst Dedecker en Vlaams Belang, samen werken om de overschot aan stemmen die bestaan na de verdeling onder de kandidaten kunnen worden samengebracht om misschien nog een zetel te bemachtigen. Dat is dus een zetel dat niet naar Vlaams Belang gaat.


Om onze acties te volgen is iedereen welkom op de website van Bruxsel-Actions. http://bruxselactions.blogspot.com/

Toch nog eens de volledige lijst voor de geïnteresseerde:


Effectieven
1. Jan Verbeke
2. Godelieve Cochoul
3. Vasily Ognev Vlaminck
4. Eddy Van Cleemputte
5. Wouter Bogaert
6. Marie-Ange Decoster
7. Olivier Dubrulle
8. Erwin Abbeloos
9. Hilde Soens
10. Nadia Bouhdide
11. Betty Brosens
12. Elisabeth Fias
13. Marc Malfait
14. Els Demetsenaere
15. Claudia Marchetti
16. Michel Naets
17. Gerrit Six

Opvolgers
1. Vasily Ognev Vlaminck
2. Nadia Bouhdide
3. Wouter Bogaert
4. Laurent Tuypens
5. Dirk Van Litsenborgh
6. Betty Brosens
7. Olivier Dubrulle
8. Erwin Abbeloos
9. Eddy Van Cleemputte
10. Hilde Soens
11. Godelieve Cochoul
12. Els Demetsenaere
13. Elisabeth Fias
14. Ingrid Demeuleneire
15. Marc Malfait
16. Marie-Ange Decoster
.

Geen opmerkingen: