3/06/2009

Nog 4 dagen te gaan

.
Weer nog eens naar de markt te Daily geweest om campagne te voeren. Er was ook een afspraak met een journaliste van Die Welt. De journaliste die nog maar 5 maanden in Brussel woonde had al kennis gemaakt met de criminaliteit van Brussel. Haar appartement was al een keer bestolen. We hebben haar de Brusselse manier van werken proberen uit te leggen en wat we er aan willen veranderen maar het leek wel of ze het allemaal niet kon vatten. Ze kon ook niet echt begrijpen waarom het zo moeilijk was gemaakt.

Later zijn we nog op Place Flagey geweest waar we een paar jongeren zijn tegengekomen die duidelijk de moed hadden laten vallen. Ze waren verontwaardigd over het feit dat ze maar geen werk konden vinden en vonden dat het de fout was van de politici en het systeem. Als we hun uitlegden dat we ons juist inzette voor hen meer kansen te geven waren ze achterdochtig. Ze wilden niet geloven dat wat we deden volledig vrijwillig was en vanuit een pure idealistische gedachtegoed. Ik hoop dat ze op ons initiatief om de Brusselaars een stem te geven zullen ingaan.
Dat de verkiezingskoorts nu echt wel is toegeslagen is zeker en dat bewijzen de vragen van de mensen van de andere partijen. Ze vragen ons of we denken de kiesdrempel te kunnen halen en hoe we daarin zouden kunnen lukken. Als je weet dat CDH bijvoorbeeld 14 % behaald in de peilingen en dat de onbesliste Brusselaars rond de 20% liggen dan weten we dat er nog heel veel potentieel is voor Pro Bruxsel. We moeten die 20% onbesliste Brusselaars gewoon proberen te bereiken om hun te laten weten dat we bestaan. En dan maken we zelfs zoveel kans als de CDH of zelfs meer. Maar men moet realistisch blijven en ik denk dat we moeten doen wat we kunnen en dan zien we wel.

Vandaag is dan toch het filmpje uitgezonden dat de RTBF had gemaakt over Brussel. Ik apprecieer het dat ze Pro Bruxsel een unieke partij noemen!

Geen opmerkingen: