14/07/2009

Stilte na de storm of storm na de stilte?

.
Zoals het hoort , als je een eerlijk oordeel wil geven over een bepaald onderwerp, is het belangrijk de tijd te nemen en geduldig te zijn om te zien hoe de dingen evolueren. Dit geld zowel voor de interne gang van zaken als voor wat er buiten de partij gebeurt.
Ik ga niet uitwijken over de wijzigingen binnen de partij aangezien het eigenlijk over niet meer gaat dan gedwongen aanpassingen naargelang de noden van een alsmaar groeiende partij. Na de parlementaire vakantie zal ik zeker meer uitleg kunnen verschaffen over de interne aanpassingen maar die zullen naar alle waarschijnlijkheid op dat moment ook op de officiële website verschijnen. De statuten gaan aangepast worden, er gaan lokale afdelingen worden opgericht zodat we ons op de volgende gemeentelijke verkiezingen kunnen concentreren, en ik ga me bezighouden met de oprichting van een jongeren afdeling binnen de partij. Ik ben ondertussen ook volwaardig lid geworden van het partijbureau en ik wil dus ook via deze weg de leden van het partijbureau bedanken voor het vertrouwen dat ze me hebben gegeven!
Dat we al een zekere invloed hebben maar nog geen beslissingen kunnen nemen binnen de Brusselse politiek, mag geweten zijn. Maar ik wil er toch aan toevoegen dat het vooral komt door het feit dat we geen tweetalige lijst hebben mogen binnenbrengen. Had dat wel gemogen dan hadden we met onze 8000 stemmen waarschijnlijk twee zetels in het Brusslese parlement. Voor de pure Vlaams/Nederlandstalige lijsten is de regeling via de pariteiten een goed hulpstuk, maar voor de tweetalige partij Pro Bruxsel en zijn twee lijsten is die regeling een regelrechte ramp. NVa heeft ons verscheidene malen op gewezen (alsof we dat niet wisten) dat we beter maar 1 Nederlandstalige lijst hadden binnen gebracht en alle Franstalige op die lijst hadden moeten laten stemmen, een beetje naar het voorbeeld van Vlaams Blok, 5 jaar geleden die daarmee tot 6 zetels heeft behaald. Als regionale en ongecomunautariseerde partij hebben wij ervoor gekozen om aan eerlijk politiek te doen en dat is de reden waarom we met twee lijsten naar de verkiezingen zijn getrokken. Een partij dat met zowel een Nederlandstalige als een Franstalige lijst naar de kiezer gaat is trouwens een unicum binnen de Belgische politiek!
De Nva heeft natuurlijk wel een zetel behaald maar als we de ratio media-aandacht en grootte van de partij eens bekijken weten we dat we met onze 90 kandidaten duidelijk door de media in de schaduw zijn geplaatst. Als men nu naar de resultaten van de verkiezingen kijkt kan men de media ongelijk geven. We zijn immers de grootste van de kleine partijen geworden. Met de wetenschap dat we nog heel veel werk hebben op naambekendheid, dan kunnen we gerust zeggen dat de partij een positieve toekomst tegemoet gaat. De Brusselaar begint eindelijk te begrijpen dat de huidige politiek zich niet bezighoud met de noden van de Brusselaars maar met de noden van zijn eigen communauteit. In de Regio Brussel is dat dus alleen maar voor de Vlaamse Brusselaars, de Waalse Brusselaars en de 300 000 pendelaars die de stad geen cent opbrengen, Integendeel! Maar de tweetalige personen die in Brussel wonen en als gewone Brussleaars willen worden aanhoord, worden volledig genegeerd. Behalve die 8000 Brusselaars die wij, via onze partij een officiële stem hebben kunnen geven.
De huidige politiek gaat, of ze het nu willen of niet, rekening moeten beginnen te houden dat er een aparte communauteit aan het ontwikkelen is binnen de regio Brussel die zich duidelijk distantieert van de huidige dualiserende en separatistische manier van werken die ons wordt opgelegd. Brussel moet en zal zelfstandiger worden!
.

Geen opmerkingen: