23/04/2010

BHV: eens te meer worden de Brusselaars voor schut gezet!

De traditionele partijen tonen een niet weg te cijferen misprijzen voor de Brusselse bevolking. Zij willen hier komen « spelen in onze tuin » waarvan ze een zandbank voor een kleuterklas hebben gemaakt, zonder ook maar rekening te houden met onze verzuchtingen.. NU IS HET GENOEG GEWEEST!
BHV, Bruxsel – Halle -Vilvoorde is de symbolische twistappel bij uitstek geworden tussen Vlaamse en Franstalige partijen, die vechten als twee honden om één been om hun groot gelijk te bewijzen. En dit alles uiteraard zonder de Brusselaar te raadplegen, laat staan te betrekken bij wat moet doorgaan voor onderhandelingen. In dit federaal land bestaan er ogenschijnlijk maar twee "delen": Vlaanderen en Wallonië!
Een duidelijker bewijs van de mislukking van de dialoog « van Gemeenschap tot Gemeenschap » is moeilijk te vinden. Laten we wel wezen: dit land kan niet verder groeien zolang die benedenmaatse burentwist blijft aanslepen tussen twee taalgroepen die mekaar niet meer echt kennen en niet zeker zijn of zij nog samen verder willen. Het zij zo, dat kunnen we moeilijk verhelpen.. Maar de Brusselaars aanvaarden niet langer om daar de dupe van te zijn; betutteld, misprezen en aan de zijkant geschoven.
Wij, Brusselaars, weten maar al te best wat het betekent om samen te leven met mensen van diverse herkomst, met grote culturele verschillen en die verschillende talen spreken.
Wij, Brusselaars, weten dat dit de samenleving van de toekomst is.
Wij, Brusselaars, willen een harmonische samenleving waarin men zich kan uitdrukken in de meest uiteenlopende talen, met eerbied voor eenieders cultuur.
De zelfzuchtige houding in de huidige politiek is bijzonder dramatisch voor Brussel en de Brusselaars, maar ook voor heel het land:
Het onvermogen voor de Vlaamse en Franstalige partijen om tot een akkoord te komen voor BHV maakt ons belachelijk in de hele wereld, verontrust buitenlandse investeerders die zich stilaan beginnen te vestigen in andere oorden met een stabieler politiek klimaat. Hetzelfde onvermogen brengt de Europese instellingen in verwarring, met het risico dat ook zij stilaan de Europese hoofdstad, of een groot deel van de instellingen ervan, elders -- in een minder onvoorspelbaar, surrealistisch land -- zullen onderbrengen. Tenslotte verhindert dat onvermogen ook elke discussie over een eerlijke financiering van het Brussels Gewest en bestendigt het de afhankelijke positie van de Brusselaars ten opzichte van de Vlaamse en Franstalige Gemeenschap, wat onaanvaardbaar is.
Splitsing van BHV of niet, voor de Brusselaars blijven de problemen dezelfde en dit terwijl immense uitdagingen te wachten staan. Pro Bruxsel vraagt alleen dat Brussel over de nodige middelen kan beschikken om die uitdagingen aan te gaan. Dit is wat Pro Bruxsel wil, en zonder andere partijen of personen, Vlamingen of Walen, uit te sluiten, wel integendeel, maar wel zonder externe inmenging in Brusselse aangelegenheden.
Gezien de onmacht van de huidige machtspartijen – die allen « taal- en gemeenschapszuiver » zijn – om zich ernstig (en met de nodige eerbied) met de Brusselse problemen in te laten, komt alleen Pro Bruxsel,de enige tweetalige partij van Brusselse burgers, op voor de belangen van alle Brusselaars, van welke herkomst of cultuur ook. Pro Bruxsel vecht daarbij voor een Brusselse gemeenschap die model kan staan voor de culturele Europese metropool van de XXIste eeuw.
Dit is dan ook de reden waarom Pro Bruxsel zal deelnemen aan de komende verkiezingen om aldus de belangen van de Brusselaars op alle beleidsniveaus te verdedigen en te behartigen.

Geen opmerkingen: