17/09/2009

PRO BRUXSEL AANWEZIG OP DE AUTOLOZE ZONDAG /

.
Ik ben volop bezig met het creëren van een decoratie element dat we mee gaan sleuren met de fiets op de autoloze zondag. Het gaat om twee figuren die de Waalse haan en de Vlaamse leeuw voorstellen die samen toasten , zittend op een grote hoop geld en goud.
Een woordje uitleg: Pro Bruxsel ijvert voor een juiste financiering van Brussel want Brussel genereert 20 % van het Belgische vermogen , en amper 1% daarvoor komt terug naar Brussel. Toch bestaat Brussel uit 1/10de van de Belgische bevolking en dan spreek ik nog niet over al de verschillende kosten, niet gegenereerd door de Brusselaars, dat Brussel moet dragen. Meer specifiek gaat het hier over de dagelijkse pendelaars, de toeristen, en alle speciale services waarvoor een multipele hoofdstad garant moet kunnen staan. Dus bovenop de constant bestaande apartheid moeten we nog eens gediscrimineerd worden op financieel vlak tegenover de andere regio’s, en dat zijn we beu! Het is tijd dat de Brusselaars opstaan en van zich laten horen! En dat kan, bijvoorbeeld op de autoloze zondag. Meer info hieronder:

PRO BRUXSEL AANWEZIG OP DE AUTOLOZE ZONDAG
20 SEPTEMBER 2009 - 9.00u MEISERPLAATS - 13.45u GROTE MARKT
Pro Bruxsel zet zich in voor de sociale, economische en ecologische vooruitgang van onze stadsregio. Meer dan 8000 Brusselaars hebben dit bij de laatste verkiezingen wel begrepen, en dit is nog maar een begin.Voor Brussel is de mobiliteit, die tol en herfinanciering van het openbaar vervoer inhoudt, een belangrijke inzet. het is dan ook niet meer dan normaal dat onze partij op straat komt op de 'Autoloze zondag'. Onze boodschap zal op een ludieke en positieve manier gebracht worden: een haan en leeuw, zwemmend in de Euro's, zitten comfortabel in het aanhangwagentje van de Brusselse fietser. Een Brusselse riksja taxifiets transporteert een dikke haan en leeuw - natuurlijk omgeven door Pro Bruxsel ballonnen van de kinderen.Kom ons vanuit alle hoeken van Brussel en omgeving vergezellen met jullie fietsen. Om 9u verzamelen we aan de Meiserplaats en om 13.45u staan we op de Grote Markt !Het is belangrijk dat we met veel deelnemers zijn in T-shirts van Pro Bruxsel (daar te verkrijgen) en met de door ons ter beschikking gestelde bordjes op jullie fietsen.Wij rekenen op jullie allen om er samen een plezante autoloze zondag van te maken. Op 20 september zullen we bewijzen dat Pro Bruxsel boven alles 'Brusselaars zijn die weten wat ze willen !

Philippe Delstanche
Voorzitter Pro Bruxsel

Een organisatie van Pro Bruxsel Noord
Inlichtingen en inschrijvingen bij Max De Brouwer (0475/84 18 36)
.

2 opmerkingen:

chantal liesse zei

Mooi werk Ognev ! Proficiaat !

maximalisme zei

dank u!